BODY MIND RELEASE 

Een effectieve methode die jou helpt om negatieve gevoelens en overtuigingen los te laten en lichamelijke, emotionele en mentale klachten gericht aan te pakken

Release yourself

Allemaal hebben we onze eigen interne struggles in het leven die kunnen zorgen voor stress, spanningen of onrust. De één kan beter met stress en spanningen omgaan dan de ander. De vraag is dan ook, in hoeverre heb je er last van? 

Bij het meemaken van vervelende gebeurtenissen, kan je leven uit balans raken. Op langere termijn kan dit in het dagelijkse functioneren belemmeringen opleveren of een impact hebben op je lichamelijke, emotionele of mentale gezondheid. Hoe fijn zou het zijn als jij weet hoe je jouw ballast kunt loslaten en innerlijke rust, zelfvertrouwen en geluk kunt terughalen?

Body Mind Release leert jou in 7 sessies hoe je vervelende ervaringen en gebeurtenissen in je leven een plek kunt geven en de daaraan gekoppelde gedachtes, gevoelens en overtuigingen, zelfstandig los kunt laten. Jouw eventuele verloren positieve gevoelens leer je op een effectieve manier terug te halen. 

Dit gaan we doen door niet te praten over je problemen of leren omgaan met, maar door vooral veel te doen!

Hierdoor krijg jij de regie over je eigen leven terug! Je voelt je energiek, helder in je hoofd, krachtig en vol zelfvertrouwen.

BMR helpt bij het verminderen en oplossen  van de volgende klachten: 

 • Stress, spanningen en onrust in lichaam en geest
 • Angsten, PTSS, onzekerheden en paniekaanvallen
 • Hooggevoeligheid klachten en energieën  
 • Negatieve gedachtes en overtuigingen
 • Pieker- en slaapproblemen
 • Afhankelijkheid
 • Fysieke klachten
 • Burn out en vermoeidheidsklachten
 • Somberheid, lusteloosheid en depressie
 • Niet kunnen genieten

*Raadpleeg altijd eerst een arts bij fysieke en/of psychische klachten.

Elke stap begint bij jezelf 

Wat gaan we doen? Loslaten 

We gaan werken aan het zelfstandig leren loslaten van vervelende gebeurtenissen uit je verleden, waar negatieve gedachtes, gevoelens en overtuigingen aan vast hangen en we leren, jouw verloren positieve gedachtes en overtuigingen, terug te halen. Hierdoor ontspan jij je en krijg je meer energie, waardoor je beter in je vel komt te zitten. Het zelfgenezend vermogen wordt verbeterd. 

Ontspannen 

We gaan actief werken aan het opladen en leren ontspannen van jouw Body & Mind door middel van verschillende oefeningen en opdrachten, om vervolgens klachtenvrij en positief door het leven te gaan. 

Open naar de toekomst

Door zelfinzicht en dagelijkse oefeningen te doen, zal je gedurende het traject je steeds meer ontspannen. Je zult meer rust, balans en zelfvertrouwen ervaren. Hierdoor zul je open naar de wereld en mensen om je heen gaan kijken.

BMR is bewezen effectief 

De effectiviteit van de behandeling wordt gewaardeerd met een 9.1. Subjectief onderzoek onder BMR-cliënten laat 93% positieve resultaten zien.

BMR pakt de oorzaak van het probleem aan

De werkelijke oorzaak van levensklachten

Wist je dat jouw negatieve gevoelens, gedachtes en beperkende overtuigingen (ballast) voor 95% bepalen hoe je denkt, voelt, handelt, je gedraagt en hoe jij in het leven staat? Volgens celbioloog Dr. Bruce Lipton heeft de ballast die we bij ons dragen zelfs invloed op welke (erfelijke) ziekten wij zouden kunnen ontwikkelen.  Zo bepalen negatieve, verkrampende gevoelens direct hoeveel stress en spanning jij ervaart in een bepaalde situatie. Beperkende overtuigingen bepalen jouw keuzes en of iets wel of niet lukt in jouw leven. Je kan zeggen dat de ballast, die je bij je draagt, de bril kleurt waarmee jij naar jezelf, een ander en het leven kijkt.

Verliezen van positieve gevoelens
Door vervelende ervaringen, negatieve uitspraken van anderen of traumatische gebeurtenissen in je leven, kan je zomaar jouw positieve gevoelens, zoals zelfvertrouwen, doel, succes, geluk, zelfrespect, eigenwaarde, passie of positiviteit verliezen. Op den duur kan dit leiden tot fysieke, mentale of sociale klachten. Sommige klachten draag je onbewust bij je en geven je weinig last. Sommige klachten zijn heftiger en kunnen een druk uitoefenen op je leven.

Veel geprobeerd maar nog geen resultaat
Het kan zijn, dat je al verschillende keren zelf hebt geprobeerd om je ' problemen of ballast' op te lossen. Wellicht heb je ook al verschillende therapieën of behandelingen gevolgd, om van jouw klachten af te komen. Soms kunnen klachten even verminderen, maar komen vervolgens weer terug. De reden is, dat de oorzaak van het probleem niet voldoende is aangepakt. 
 

Het BMR  behandeltraject 

7 wekelijkse consulten
Binnen de BMR methode heeft Hans de Waard ( founder van BMR methode) de innerlijke oorzaak van levensklachten volledig in kaart gebracht. In het eerste consult zullen we in kaart gaan brengen wat jouw fysieke, emotionele en mentale klachten zijn. Daarnaast zullen we de achterliggende filosofie en werkwijze met elkaar gaan bespreken. Vervolgens gaan we aan de slag met de innerlijke oorzaak van jouw levensklachten. Het BMR traject bestaat uit zeven wekelijkse  consulten van gemiddeld één uur.

Oefeningen en opdrachten
Jij zult een werkschema mee naar huis krijgen, waar je dagelijks mee aan de slag gaat.  Vervolgens zal er besproken worden welke ballast jij die week mag loslaten en welke positieve gevoelens je mag terughalen. Na het eerste consult ga jij twee keer per dag ongeveer 10 tot 20 minuten aan de slag met het opgegeven huiswerk. 


De vorderingen
Wekelijks zullen je vorderingen worden besproken en zul je nieuw huiswerk meekrijgen, waarmee je zelfstandig die week aan de slag mag gaan.  Gedurende het traject zul jij je steeds beter gaan voelen. Je ervaart steeds meer energie, een verlichting van je fysieke en lichamelijke klachten, meer zelfvertrouwen en een betere balans. Je voelt je bevrijd, minder afhankelijk en kunt weer genieten van het leven. 

Laat los & kom in je kracht 

Het resultaat na het traject:

 • Ruimte en rust in het hoofd
 • Fysieke en mentale ontspanning
 • Grote zelfliefde & zelfvertrouwen 
 • In balans, energieker en evenwichtiger 
 • Positief, vrolijk en klachtenvrij
 • Meer kunnen genieten van de kleine dingen
 • Gelukkiger en tevreden


Je zult na afloop een duidelijke verlichting van je klachten ervaren, waardoor je letterlijk in eigen kracht staat en jouw eigen weg kunt gaan volgen. De BMR methode geeft jou ook na het traject blijvende ondersteuning. 

Maria, 28 jaar Hilversum

" Ik ben heel tevreden met de begeleiding van Carlijn. Ze is geweldig in wat ze doet! Ze heeft een warme persoonlijkheid en weet haar vinger precies op de pijnlijke plekken te leggen. Dat doet ze zonder oordeel, maar met het volste vertrouwen dat we daar nu echt verandering in gaan brengen. 

Dat geeft heel veel rust en het vertrouwen om patronen te doorbreken waarvan ik lang had gedacht dat ze niet te breken waren. Ze is een echte supporter en weet me elke keer weer aan te moedigen. Carlijn heeft voor mij een wereld van nieuwe mogelijkheden geopend! " 


Sandra, 31 jaar, Elst

" De sessies bij Carlijn heb ik als zeer prettig ervaren. Doordat Carlijn zich erg open en professioneel opstelt, voelde ik me er erg thuis. Hierdoor was ik in staat zelf ook erg open en transparant te zijn. 

Carlijn heeft me erg geholpen bewuster naar de wijze van beslissingen maken in mijn leven te kijken, valkuilen te herkennen en geleerd hoe ik hier beter mee om kan gaan. 

Hierdoor sta ik nu positiever en sterker in het leven. Ik heb gezien hoe mijn leven er ook uit kan zien als ik andere keuzes maak. Dus nu spring ik in het diepe om te gaan doen waar ik meer blij van wordt" 


Sanne, 34 jaar, Heteren

" Carlijn heeft een fijne persoonlijkheid. Ze kan je op je gemak laten voelen en zich goed inleven. Ze gaat in op wat er op het moment van de sessie speelt. 

Ze neemt ruim de tijd, stelt de juiste vragen en laat antwoorden vanuit jezelf komen. Na elke sessie kreeg ik een mail met opdrachten voor de komende weken. 

Elke sessie gaf nieuwe inzichtingen om mee aan de slag te gaan. Ik heb veel tips gekregen om mijn doelen te kunnen bereiken. Wat ik ook erg fijn vond is dat ze flexibel is in het maken van afspraken"   


Interesse of meer informatie?

Wil jij graag meer informatie over het BMR traject of heb jij interesse om een BMR traject te starten. Vul dan het informatie formulier in op de contact pagina of bel mij gerust voor overleg op het nummer 06-38420003. 

Wanneer je aan het einde van het traject komt en je vol zelfvertrouwen, krachtig, opgeladen en vol positieve energie de toekomst tegemoet treedt, nemen wij afscheid en zal je jouw vleugels spreiden om uit te vliegen naar een nieuw hoofdstuk van jouw leven. Een mooi nieuw begin, vol met nieuwe kansen en mogelijkheden en vooral veel geluk. Net als de cranebird: 

“THE BIRD OF HAPPINESS"